Protestants Christelijke Stichting De Maashof, Maasstraat 65, 3371 SK Hardinxveld-Giessendam, Tel: 0184 - 612120

Nieuws


Nieuwe binnentuin voor de Maashof

De oude tuin was aan vervanging toe. De grond was uitgeput, en de begroeiing stond er belabberd bij.
Het bestuur van de Maashof heeft eind 2018 besloten dat er een compleet nieuwe binnentuin gerealiseerd moest worden.
Daarop zijn een drietal hoveniersbedrijven uitgenodigd voor ontwerp en offerte.
Uiteindelijk is na ampel beraad, hoveniersbedrijf A. van der Waal uit Sliedrecht gekozen, om ontwerp en uitvoering.
En het resultaat is nog mooier dan gedacht!

Het beheerderechtpaar is erg blij met het eindresultaat!
De tuin biedt een goede toegankelijkheid ook met het oog op rollator en rolstoelgebruik, maar ook de afvoer van regenwater komt voor het overgrote deel weer in de bodem terecht, dankzij het gebruik van poreuze tegels en grindbakken.
Zo is er ook hierin een verantwoord beheer in het huidige klimaat!

Jan Dzn van Wingerden (beheerder de Maashof)Klik op de foto om alle foto`s van de opening van de tuin te zien

Zelfstandig wonen in Maashof


Bron: Het Kompas van woensdag 18 oktober 2017, Simon FousertH'VELD-G'DAM Belangstellenden kunnen zaterdag 28 oktober een kijkje nemen in seniorencomplex de Maashof. Beheerders Jan en Anne-Jauke van Wingerden zorgen samen met bewoners voor een warm welkom.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen geïnteresseerden kijken hoe het er in de Maashof aan toe gaat. Zo is het mogelijk om leegstaande woningen te bezichtigen en uiteraard is het beheerdersechtpaar Van Wingerden aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. In de recent vernieuwde gemeenschappelijke ruimte is er koffie en thee en laten bewoners het een en ander zien waar ze zoal mee bezig zijn. Denk aan schilder - en borduurwerk, maar ook aan breiwerk, speciaal voor het Rode Kruis. Ook toont iemand zijn fascinatie voor stoommachientjes.

Jan en Anne-Jauke van Wingerden zijn sinds mei vorig jaar de beheerders van het seniorencomplex aan de Maasstraat. Naast de beheerderswoning biedt de Maashof 23 woningen. Er is een gemeenschappelijk ruimte, een flinke binnentuin en het complex ligt ook niet ver van de Merwede en de Giessen af. Anne-Jauke: ,,Ook supermarkt Timmer is heel dichtbij, net als de winkels op de Peulenstraat." Het echtpaar is hét aanspreekpunt bij calamiteiten of als bewoners vragen hebben. Daarnaast houden zij het complex schoon en worden de tuinen in en rond de Maashof onderhouden. Voor bewoners is er genoeg te doen. Elke maandagmiddag is er een breimiddag in de gemeenschappelijke ruimte, op woensdagochtend is er koffie-ochtend om gezellig bij te praten. Op één vrijdagavond in de maand is er een gezellige avond, waar geregeld ook bewoners van 'buiten' de Maashof aanwezig zijn. Er is koffie, er wordt gezongen en gebeden en een spreker die een lezing geeft. Dat kan over verschillende onderwerpen gaan: van natuur, Israël, de zending of Corrie ten Boom. Vaak zijn het thema's die goed aansluiten bij de protestants-christelijke identiteit van de Maashof en de bijbehorende zelfstandige stichting. Alle protestante kerken uit het dorp zijn hierbij aangesloten. Jan: ,,De christelijke identiteit staat hoog in het vaandel. Er wordt uit de Bijbel gelezen, gezongen en er is gebed. We willen leven zoals de Bijbel ons voorschrijft."

Het echtpaar benadrukt dat bewoners volledig zelfstandig zijn en bij wijze van spreken midden in de nacht thuis kunnen komen. ,,Iemand kan gewoon zijn of haar eigen dingen doen. Het voordeel van dat je bij elkaar in het complex zit is dat je elkaar wel geregeld op de gang tegenkomt," weet Anne-Jauke. ,,Je hebt dus wel aanspraak. We zien ook dat men veel belangstelling voor elkaar heeft." Bewoners kunnen ook in de Maashof gebruik maken van maaltijdservice Tafeltje Dekje en daarnaast zijn er ook mogelijkheden zorg via Waardeburgh te ontvangen.

Wie meer wil weten over de verschillende woningen, huurprijzen en activiteiten, kan terecht op de website: www.maashofhardinxveld.nl. De open dag vindt plaats op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 15.00 uur. Het adres is Maashof 65 in Hardinxveld.